Menu
Nieuws

Groep 6B – Kraaijenberg excursie

Donderdagmiddag 22 mei gingen we op de fiets onder een mooie stralende hemel richting natuurpodium Kraaijenberg. Gelukkig dat op het allerlaatste moment nog een zus en een vriendin van Kyara zich hadden aangemeld om mee te fietsen. Was dat niet gebeurd, dan hadden we ook deze excursies wegens gebrek aan begeleiding moeten afzeggen.

Het was een leuk fietsritje van ongeveer 15-20 minuutjes over de fietspaden langs de Binnenschelde , De Plaat en door het natuurgebied langs de Binnendijk en Fianestraat. Een fietsritje dat u makkelijk op een mooie zaterdag of zondag met uw kind(eren) kunt doen.

Rondom het gebouw van het Natuurpodium De Kraaijenberg kunt u altijd vrij wandelen. Wilt u de expositie en de doe-dingen bekijken in het gebouw zelf bekijken, dan kunt u het beste even van te voren de openings- en sluitingstijden op de website bekijken.

Meneer Leo den Heijer, een van de natuurgidsen en coördinator van natuurcentrum De Kraaijenberg, vertelde de kinderen alles over de vogeltjes die ze daar goed konden horen. Feilloos wist hij de verschillende vogeltjes van elkaar te onderscheiden, immers “elke vogeltje zingt zoals het gebekt is.” Het natuurcentrum en de directe omgeving wordt flink opgeknapt om het nog aantrekkelijker te maken om er eens een kijkje te nemen.

Dit is ook de laatste keer dat ik min of meer willekeurige foto’s van de groep kinderen heb kunnen maken. Door de nieuwe Privacywet die op 25 mei ingaat, is het vanaf dat moment verboden om foto’s te plaatsen waar kinderen op staan, waarvan de ouder(s) hebben aangegeven dat niet willen.

Klik hier voor nog meer foto’s.